Višnjino kritično oko: Na čemu si ti?

Višnjino kritično oko: Na čemu si ti?

Ne vem, če se odrasli tega zavedate, ampak preležati cel dan na hrbtu je sila težko. Nima vsak otrok črnogorskih korenin. Ko se zbudimo po nekaj urah dopoldanskega/popoldanskega krepčilnega spanca in se še privajamo na dnevno svetlobo in občutek, da smo sploh živi, nas odrasli najrajši odložijo na tla. Kot da je prvo, kar si zaželimo po spancu, ležanje. Po možnosti nas obrnejo na hrbet, da ne vidimo dobro ne levo ne desno, nad nami je le tisti dolgočasni, bledi strop. In potem se čudijo, če ob tem nergamo. Drugo perspektivo potrebujemo, ljudje!

Ker večino naših prvih mesecev preležimo, je sila pomembno, na kaj nas odložijo. Pri nas doma ima še majhnega, črnega mopsa, ki pušča dlako tako srdito, kot da se vsak dan levi. Torej moram biti sila iznajdljiva, da nisem kar naenkrat prekrita z dlakami. Zato sem že zgodaj vložila uradno prošnjo, da potrebujem igralno podlogo, ki bo primerna za moja kobacanja. Če že spim na Dormeu, potem ne mislim dan preležati na tepihu, to pa ne.

Igralna podloga Muslin je sila simpatična in udobna. Je iz 100 % ekološkega bombaža, ker mi ni vseeno za okolje. Ko bodo ti naši starši prestari za ta svet in bomo samo še mi, dojenčki – takrat že odrasli – na njem, mora biti naš planet še vedno zelen in lep in naraven. Drugačen kar pobegnem iz njega. Da se vrnem k moji podlogi, ki je veselih barv in s prijaznimi senzoričnimi živalskimi liki za moje udobje ob zabavni igri ali mirnem počitku.

Pred časom sem samo ležala na njej. Vendar sedaj že ritensko potujem in podlogo kar potegnem s sabo. Ponavadi se ustavim v kuhinji in tam tudi ni preveč čisto. Velikokrat sem že videla očka, kako reže salamo, in takrat vse leti naokrog. Odrasli zmotno verjamejo, da smo otroci radi umazani. Tudi pujsi se ne veljajo v blatu zato, ker jim tako paše, ampak ker je to njihova zaščitna barva pred soncem. Če pa nas porineš v svinjak, umazaniji seveda ne moremo ubežati. Preprosta kmečka logika.

Zato polagam vsem dojenčkom na dušo, da se ne prodajo poceni. Če že veliko večino svojega mladega življenja preležijo, naj za to uporabijo najboljše in najbolj udobno podloge. Ker se cenimo.

 

28,078 total views, 4 views today

3 Comments

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*