Mi štirje smo najboljši par

Mi štirje smo najboljši par

Ko sem bila še noseča, sem se večkrat spraševala, kakšen bo moj drugi dojenček. Bo kaj podobna svoji sestrici, bo prav tako debeluškast kot je bila ona, z izrazitimi obraznimi potezami, ali nas bo presenetila in bo popolnoma drugačna kot sem si jo predstavljala? Te misli so me navdajale z veseljem in v meni povečevale sladko pričakovanje. Poskušala sem se spomniti, kakšen je občutek držati novorojenčka v naročju, kako majhne so njegove rokice in nogice, kako topla, mehka in dišeča je njegova glavica. Vendar si tega občutka nisem znala priklicati nazaj v spomin. Kakšna škoda je, da nam prav ti najlepši občutki po rojstvu otroka s časom tako zbledijo.

Pri Višnji sem se po porodu zelo slabo počutila, zato imamo zelo malo tistih prvih fotografij, ko je bila še novorojenček in za kar mi je res žal, saj se je kot drobnega malega novorojenčka sploh ne spominjam. Želela sem si, da bi pri Zarji ujeli tiste prve dni po rojstvu tudi skozi objektiv. Zopet sem se obrnila na Matejo, ki nam je naredila tudi nosečniške fotografije in ker smo se na zadnjem fotografiranju res dobro ujeli in je bilo prijetno vzdušje, sem ji zaupala, da bo tudi v tistih dneh po porodu, ki so za mamico najbolj naporni, vse dobro steklo.

In res, Mateja je k nam prišla že dopoldne, ko smo bili še dokaj spočiti in pripravljeni na akcijo. Vse je potekalo umirjeno in sproščeno, Zarja je še spala, Višnja je super sodelovala in prvi del skupinskega fotografiranja smo zaključili zelo hitro. Sledilo je fotografiranje novorojenčka, med katerim se je Zarja prebudila in nam malce porušila načrte, ampak Mateji je vseeno uspelo v objektiv ujeti nekaj lepih trenutkov.

Ko sem dobila prve fotografije, sem bila čisto raznežena. To je bila moja družinica, celotna in popolna, z malo štručko, ki smo jo tako nestrpno pričakovali. Že od nekdaj imam rada fotografije, rada beležim spomine, urejam albume in jih skupaj z družino listam v deževnih dneh, ko imamo malce več časa. In ne bi si mogla želeti lepših spominov kot nam jih je na svojih fotografijah pričarala Mateja.

 

7,216 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*