Avtohtona dolenjska jed, ki jo v naših koncih poznamo že približno petnajst let, v ostalih delih Slovenije pa še nikoli niso slišali zanjo. Pičiči. Poznam celo zgodbo o njihovem izvoru. Moj takratni sosed je pogosto popival v Eldoradu v Irči vasi. Enkrat je zopet popil preveč piv in je postal lačen. Pogledal je v svojo denarnico, kjer je imel le še petsto tolarjev, medtem ko se je cena pic takrat gibala nekje med 800 in 1000 tolarji. V trenutku neizmernega navdiha se tako obrne k natakarici in komaj razločno izusti sveto poved: »Jaz nimam dost za pico, zato mi dajte samu sir pa testu.« Od takrat dalje pozna pičiče. Kot večino res vrednih stvari v življenju, je bil povod za njihov nastanek kombinacija prekomerne količine alkohola in praznega želodca. Prava sposobnost natakarice pa se kaže v tem, da si zapomni vse omake, ki jih želiš ob njih. Salsa, kisla, nacho, pelati. Pelati, dvakrat nacho, kečap. Kečap, salsa, kisla, salsa. You get the point.
34,930 total views, 10 views today
One Comment
A si mogu dat glih matematko za rešitev? Kakorkoli že, moj komentar na ta post je preprost: x)