Vsaka nosečnost je zgodba zase

Vsaka nosečnost je zgodba zase

Že v začetku te nosečnosti sem vedela, da o njej verjetno ne bom kaj veliko pisala. Malce zato, ker sem kar dolgo rabila, da sem ponotranjila to, da sem ponovno noseča, malce zato, ker vse te občutke in spremembe, ki jih prinese nosečnost s sabo, že zelo dobro poznam, predvsem pa zato, ker mi preprosto zmanjka časa in energije za pisanje. Res je, ko pravijo, da je prva nosečnost najlepša.

Med prvo nosečnostjo sem se lahko v miru pripravljala na prihod novega družinskega člana, prebrala cel kup knjig, čez dan poležavala in se v mislih pogovarjala s trebuščkom. Prav hecno mi je, ko pomislim na tisti čas, saj je tretja nosečnost popolno nasprotje. Večino dneva skačem za našo 18-mesečno Zarjo ter poskušam pokazati resnično zanimanje za vseh tisoč predlogov in idej, ki jih ima dnevno naša štiri in pol letna Višnja. V tistih redkih trenutkih, ko sem sama in celo že stuširana, pa imam zmenek s kupom perila, ki me tako vztrajno čaka.

Seveda je tudi ta zadnja nosečnost nekaj posebnega, tako kot je vsaka. V meni raste novo življenje, brcajo me male nogice, vsaj meni pa je najlepše to pričakovanje, ko se sprašujem, kakšen bo novi družinski član. Zdaj pričakujemo fantka, kar bo po dveh deklicah zanimiva sprememba. Na baby showerju sem med darili dobila tudi avtomobilčke in nato vsa zmedena v roza princeskasti otroški sobi iskala mesto, kamor bi jih postavila.

Je pa res, da sem z vsako nosečnostjo bolj sproščena in pripravljena na to, da se preprosto prepustim toku. Ko je bila Višnja še edinka, je bil lahko ves moj čas namenjen samo njej. Kolikor je bilo to super, saj sva ogromno stvari počele skupaj in sem se ji vedno popolnoma posvetila, pa se mi sedaj zdi, da je znalo biti zanjo tudi obremenjujoče. Sedaj pri drugi hčerki vidim, koliko bolje je, ker ne letam neprestano za njo kot helikopterski starš in ji pustim več svobode. Obe hčerki sta sedaj bolj samostojni, hitreje najdeta rešitve za težave, sta pa posledično tudi bolj živahni in glasni, hehe. Ampak taki naj bi otroci tudi bili.

Preden sem v tretje zanosila, sem se pogovarjala z eno mamico treh otrok in jo spraševala, če je velika razlika med dvema ali tremi otroci. Rekla je, da se njej zdi razlika kar precejšnja, saj je življenje občutno glasnejše in živahnejše. Vendar je tudi toliko lepše in bolj sproščeno, saj starši preprosto ne zmorejo imeti vse pod nadzorom. Otroci pa med seboj ustvarijo posebno vez in postanejo pravi mali pakt, ki drži skupaj. In to daje družini poseben čar. Ne vem če so me njene besede ravno pomirile, hehe. So mi pa zagotovo vlivale moč in pogum med to tretjo nosečnostjo.

Še ena stvar je na katero sedaj gledam drugače. Mejniki. Če sem pri Višnji budno spremljala in si označila vsak datum, ko ji je izrasel nov zobek, se mi zdi, da se je Zarja kar čez noč naenkrat zbudila z usti polni zob 😊 In tako je bilo pri večini mejnikov. Veliko bolj sproščeno in neobremenjeno. Ker na koncu vsi ti naši otroci zrastejo in slej ko prej osvojijo vse mejnike.

Zarja zaenkrat še nosi pleničke. Višnja je bila v tem obdobju že suha čez dan. Vendar se mi zdi nesmiselno riniti z glavo skozi zid in ju primerjati, saj vidim da Zarja še ni pripravljena. Zanjo je zaenkrat to, da hodi redno kakati na kahlico, velik uspeh. Predvsem pa me pomirja tudi dejstvo, da uporabljamo pleničke, katerim zaupam in sem z njimi zadovoljna. To so pleničke Pampers Pure, ki so narejene iz vrhunskega bombaža in brez klorovih belil in dišav. Celuloza, uporabljena v pleničkah, je pridobljena po trajnostnih principih z odgovornim upravljanjem gozdov. Ob vsem tem pa pleničke Pampers Pure še vedno zagotavljajo 100 % Pampers zaščito z do 12 ur suhosti, kar pomeni tudi manjšo porabo pleničk. Ker ima Zarja bolj občutljivo kožo in je zame in za njo še toliko bolj pomembno, da smo našli pleničke, ki ji res ustrezajo.

Naj bo prvi, drugi ali tretji otrok, samo da je srečen. Naj bom še tako utrujena, me vedno potolaži misel, kako lepo jih je gledati skupaj. Moji otroci. Še pred dobrimi petimi leti si tega nisem znala niti predstavljati. Zdaj sem tudi jaz srečna. Zaradi njih se vsak dan naučim kaj novega.

 

Objava je nastala v sodelovanju s Pampers Slovenija

15,656 total views, 6 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*