Ah, minljivost …

Ah, minljivost …

Zadnje dni se pes obnaša malo čudno. Močno sumim, da ga je dohitela starost. Zato sem, kot bi domala vsak drug otrok interaktivne dobe, v Google napisal Pug Age Calculator. Najprej me je vprašalo, koliko let je star. Devet. Koliko mesecev. Dva. Ali je samec ali samica. Bojda fant, čeprav sem pogosto v dvomih. Potem kakšne barve je. Črne, čeprav nisem vedel, da je tudi to dejavnik. Potem kako mu je ime. To se kar izpustil, ker sem precenil, da je nepomembno. Na koncu pa še iz katere države prihaja. Počasi sem le preskrolal do Slovenije in jo izbral.

Kliknem Calculate in mi pove, da je prišlo do napake, ker nisem odgovoril na vsa vprašanja! Še ime je hotel ta mops digitron! Torej sem ponovil vajo, dodal še ime in dobil odgovor: Snoop is 67 Pug years old!

To je pa že zavidljiva starost, si mislim. Glede na to, da imam jaz pri več kot polovici manj let že težave s križem, mu lahko spregledam njegovo okorno in počasno hojo, neodločnost in zdolgočasenost. Ob tem pa mi nastavlja ogledalo. Ko bom star in betežen in bom drugim v breme, čeprav me bodo imeli še vedno radi. To ni prijetna slika v glavi. Ker veš, kaj si nekoč bil, glava bi, telo pa ne da.

Zanimivo je, kako te občasno izdajo stvari, na katere sprva sploh ne pomisliš. Pred dnevi sem bil v pisarni pri sodelavcu, ki se je ravno pripravljal na vodenje televizijske oddaje in na njegovi mizi sem opazil pastile za grlo GeloRevoice. Eno vzamem vedno, preden stopim s studio, mi pove. Ker se po njih grlo vedno počuti bolje. Takoj sem jih opazil, ker sem jih pozimi jemal tudi sam, potem pa sem na njih kar nekoliko pozabil.

Kot velik zagovornik preventive sem zopet uporabil strica Googla tudi za to, da izvem, kaj lahko sam naredim, da ne bom imel težav z grlom. Zelo pomembno je, da pijem veliko vode, od 2 do 2,5 litra dnevno. To moram popraviti, tega se že dalj časa zavedam. Priporočajo uživanje hrane, ki med drugim pomaga navlažiti in regenerirati tudi sluznice dihal. Svetujejo uživanje korenja, hrušk, breskev, belušev, banan, sladkega krompirja, fižola, medu in podobnega. Proti hripavosti pomagajo tudi določena zelišča, za katera sem prepričan, da so tudi v domačem jagermaistru, čeprav priznam, da tega nisem preveril. Ampak če v nekaj dovolj močno verjamem, se lahko to tudi uresniči.

Ko pa preventiva zataji, kurativa prevzame volan. Uporaba pastil GeloRevoice pomaga odpravljati hripavost, simptome bolečega grla in žrela ter lajša suh kašelj. To je kar obvezna oprema za vse tiste, ki se preživljamo tudi s svojim glasom. Novinarstvo je sanjski poklic vsake tercijalke, saj si plačan za to, da postavljaš vprašanja.

Minljivost je nekaj, s čimer se je kar težko sprijazniti. Ko gledam te mlade junce, ki se podijo po igrišču za žogo, si vedno mislim, da pred desetletjem in pol ne bi imeli možnosti proti meni. Spet sedaj rastem na povsem drugih področjih. Glava je nekaj nivojev višje, kot je bila, razmišljanje poglobljeno, odgovornost prevzamem brez težav. Ne živim več le zase, ampak smo postali celota. Spomini na brezskrbne dni so lepi, danes pa me osmišljajo druge reči.

Kot najstnik sem bil neuničljiv. Lahko sem pojedel in spil, kar sem hotel, pa ni bilo resnih posledic. Lahko sem cele dneve tekal po igrišču, pa ni bilo nobenega musklfibra. Danes je situacija že nekoliko drugačna. Skrbim za svoje telo, ker je edino, ki ga imam. Ko včasih odpove, pa mu pomagam, da si čim hitreje opomore.

 

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Medis

7,571 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*