Dojenje v javnosti? Milijonkrat ja!

Dojenje v javnosti? Milijonkrat ja!

Pa saj veš tisto, ko opaziš nekaj šele takrat, ko se tudi tebi zgodi. Dokler nismo imeli prvega otroka, drugih sploh nisem opazil. Včasih sem jih slišal, če so se recimo dojenčki neutolažljivo pritoževali nad svojim obstojem ali dejstvom, da so jih tako grobo spravili iz varne, mehke in udobne maternice, kaj več jih pa nisem porajtal. Ko smo dobili Višnjo, pa je kar iznenada bila okoli mene horda majhnih otrok. In to se sedaj nadaljuje že pet let. Približno še enkrat toliko let pa bom verjetno potreboval, da bom začel druge dojenčke spet malo odmišljati. Povsod so! Nehajte jih že štemat s tako divjo frekvenco.

Šalo na stran, iskreno vesel sem vsakega srečnega otroka. Še objave bodočih staršev s tistim komaj opaznim mamičinim trebuščkom in obljubo, da bo čez pol leta eden več, me kar raznežijo. Tudi zato, ker sem trdno odločen, da midva s Tjašo ne bova več najavljala nosečnosti. Tega je bila dovolj. Pred leti pa sem prijatelju, ki je bolj okrogle narave in je takratno zimo izkoristil zato, da je še malo »ojačal«, za njegovo okroglo obletnico kupil majico, na kateri je pisalo »Pridem avgusta«. Rojstni dan je imel maja, da si malo lažje predstavljaš, kako velik trebuh je imel.

Tjaša pa najbolj opaža mlade mamice. Tudi te bojda rastejo kot gobe po dežju in pomladna karantena bo zagotovo poskrbela za to, da bo pozimi pri nas spet kak baby boom. Zadnjič smo bili s tamalimi na pijački, dojenček se je zbudil in seveda ga je bilo treba podojiti, zato se je Tjaša usedla za mizo v kotu, da bo mali hitro opravil svoje. Pa se ji je v tem kratkem času približal natakar in jo hotel povprašati za naročilo in sta hitro vskočili dve izkušenejši kolegici, ki sta ga tiho nahrulili, da se gosta dojita in da ju pusti čisto pri miru. Meni pa se je revež kar malo zasmilil, ves mlad in nedolžen, saj ni vedel, kaj mamica in dojenček počneta skupaj v kotu.

Dojenje v javnosti. Zame je to tako naravno kot vozičkanje na prostem. Pa mene, kot očka, ki to neizmerno rad počne, še vedno marsikdo čudno pogleda. Ker naj bi bilo to bolj v domeni mamic. Večje bedarije še nisem slišal. To, da se mamica in dete malo umakneta med dojenjem, je povsem logično, ker gre za njun intimen trenutek, ko potrebujeta tudi mir in tišino. Sicer pa na plano vse doječe joške tega sveta, ker si so to tudi zaslužile. Nekatere pa to še vedno moti. Rešitev je ful preprosta – ne glej! Ali pa še – brigaj se zase, to ni tvoja stvar in mamica le skrbi za svojega otroka. Zadnja stvar, ki ji je trenutno pomembna, je dejstvo, da je tebi ob tem nelagodno. Ker je to tvoj problem, ne njen.

Zato je še toliko bolj pomembno, da imajo mamice na sebi oblačila, ki jih razumejo. Prirejena prav za dojenje. UNQ STUFF, odlična oblačila, za katerimi stoji mamica treh otrok Tina, se je pred leti na tržišču pojavila z linijo oblačil za dojenje. Tjaša jih je uporabljala že pri Zarji, sedaj tudi pri Vorancu. Ker je s tem tista super dojka s slastnim polnilom še toliko bolj na mamičinem dosegu. Vsak kos oblačil je unikaten, zašit po meri vsake mamice in narejen iz kakovostnih materialov.

Nič več slačenja majic, puloverjev ali vihanja oblek, ko bo dete lačno. Vse zanj pomembne dobrote so oddaljene le zadrgo stran. Tako je lepše in lažje tako za mamico kot malo dete. Če sta mama in dete srečna, smo srečni tudi vsi ostali.

Vedno rajši imam otroke … drugih. Z leti sem razvil sluh do te mere, da takoj zazna otroški jok, isto hitro pa razloči tudi to, ali joka kakšen od naših treh. Če ugotovim, da to ni naše dete, ga odmislim v sekundi. Pa saj ima otrok nekje v neposredni bližini svoja starša, ki ga bosta potolažila. Jaz imam dovolj dela s svojimi. In kako čudovit bi bil svet, kjer bi se ljudje brigali le zase in za svoje.

 

Objava je nastala v sodelovanju s trgovino UNQ STUFF

4,842 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*