Intervju: Capo di banda Marolt ali dr. Tjaša

Intervju: Capo di banda Marolt ali dr. Tjaša

Najprej najbolj pomembno vprašanje – kaj nama je bilo tega treba, a se nismo imeli kar lepo?

Jaz se tudi pogosto to vprašam, ampak kot izgleda se je že zgodilo z razlogom 😊

Ko si bila prvič noseča, si stvari verjetno doživljala precej drugače kot v tretjo. Kaj si si najbolj zapomnila pri prvi nosečnosti, kaj ti je najbolj pomembno danes?

Res je, ko rečejo, da je prva nosečnost najlepša. Vse občutke in spremembe na telesu doživljaš prvič, vse je veliko bolj čarobno in neverjetno. Vendar je vsaka nosečnost po svoje lepa. Pri prvi nosečnosti sem imela predvsem veliko več časa, da sem uživala v njej, zdaj pa dnevi in meseci kar letijo mimo in komaj sem dobro dojela, da sem zopet v pričakovanju, pa je pol nosečnosti že za mano.

Kako te okolje doživlja, ko izvejo za tvojo prvo nosečnost in kako za vse ostale. Ali zanimanje ostaja ali je potem tvoj okrogel trebušček že kar nekoliko pričakovan?

Pri prvi nosečnosti so bili nad novico vsi zelo navdušeni in v nekem pričakovanju skupaj z nama, pri tretji pa so bili predvsem presenečeni in malce zaskrbljeni, še posebej zato, ker bo med Zarjo in bratcem kar majhna razlika.

Sedaj sem že nekajkrat slišal, da edinci nikoli nimajo le enega otroka. Je to zato, ker vam je bilo dolgčas v otroštvu in tega svojim otrokom ne privoščite?

Mogoče res. Že od nekdaj sem bila odločena, da bom imela več kot enega otroka, če mi bo le namenjeno. Je pa res, da treh ali več pa nisem imela v mislih 😊

Ko spremljaš svoji dve punci, kako sta se »ujeli«? Ali je bilo za Višnjo težko, ker je dobila sestrico in ima sedaj manj mamice samo zase?

Mislim, da smo Višnjo na prihod sestrice res dobro pripravili in zato ni bilo večjih težav. Razlika med njima je tri leta in Višnja je že veliko stvari razumela in se veselila sestrice prav tako kot se zdaj veseli prihoda bratca. Je pa res, da sedaj ni več tako močno navezana name in je kar naenkrat očka postal njen najljubši 😊

Sedaj prihaja fant. Te je kaj strah, da čustva v tretje ne bodo dovolj, da se bo treba z njim tudi športno udejstvovati? Da morda ne bo zadovoljen le z objemom, ampak se bo moral tudi znoreti?

Hehe, to me sploh ne skrbi. Vsi pravijo, da so sinčki mamini ljubčki in ne dvomim v to. Sicer pa bo imel za norenje, šport in hec najboljšega očka, tako kot ga imata punci 😉

Kako skrbiš zase med nosečnostjo? Kaj si se naučila v vseh teh letih, kaj ti najbolj paše? Kakšno je danes tudi stanje tvojega duha?

Kot sem že omenila, se ta nosečnost odvija tako hitro, da komaj sledim dnevom in tednom. Imam že dva mala škrata, ki me polno zaposlita in vesela sem že če uspem redno jesti ter si vsaj kdaj malce oddahniti. Da pa mi kljub temu ne poide vsa energija in da ostajam v tem zimskem času kolikor toliko zdrava, redno jemljem Novalac prenatalne kapsule, ki v eni sami kapsuli združuje ključne hranilne snovi, ki jih ženska potrebuje pred zanositvijo, med nosečnostjo in dojenjem. Tudi sama sem med nosečnostjo pogosto slabokrvna in mi to zelo pomaga.

Si se že kaj naveličala teh porodniških, trebuhov, oteklih gležnjev, vriskajočih otrok, neprespanih noči in vseh ostalih dobrot, ki so zapakirani v vsakem novem otroku?

Odvisno kdaj me vprašaš, hehe 😊 Mogoče sem še najbolj od vsega naveličana nosečnosti. Drugače pa sem se v materinski vlogi res našla in poskušam čim bolj uživati v tem obdobju, ko so otroci še tako majhni in tako moji. Mislim, da je to obdobje starševstva najlepše, čeprav je tudi naporno.

Misliš, da se bo tvoje življenje precej spremenilo sedaj, ko bomo imeli veliko otrok ali si ena tistih, ki se tolažiš s tem, da sta dva enako kot tri?

Ja, imam občutek, da bo sprememba kar velika in malce me skrbi kako bo. Predvsem zato, ker bo razlika med Zarjo in bratcem le leto in pol. Seveda pa se tudi tolažim, da bomo skupaj že nekako zmogli in kljub temu, da bo v hiši s prihodom novega člana bolj kaotično, bo tudi bolj polno ljubezni.

Tvoj mož je nepreklicno odločen, da sta zaključila s širjenjem družine. Če boš imela neukrotljivo potrebo po še kakšen otroku, boš morala poiskati koga drugega, jaz sem zaključil. Boš kaj pogrešala nosečnost in vse dobro in slabo, kar prinaša s sabo?

Se kar strinjam s tabo, dragi mož 😊 Mislim, da bo naša družina dovolj velika in polna, ponovne nosečnosti pa si tudi ne želim. Bom pa pogrešala brcike v trebuhu in ta neverjeten občutek, ko pod srcem nosiš novo življenje.

 

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Medis

18,700 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*