Povsem okej je, če kdaj nisi okej

Povsem okej je, če kdaj nisi okej

Ta sezona virusov, bacilov, bolnišk, neprespanih noči in vsesplošne utrujenosti mi ni všeč. Pred otroki sem brez težav preživel zime – kakšen zamašen nos in praskajoče grlo in že je bil na vrsti marec in prvi znaki pomladi. Sedaj pa mali pošasti štiri mesece v eno krehata v mojo smer in posledično se vse zelo vleče. Januar ni mesec, ki bi se ga človek veselil. Hvala ti, ker si bil, še bolj vesel sem, ker boš minil.

Pri dojemanju in prebolevanju bolezni imava s Tjašo povsem različen pogled. Ona verjame, da jo je treba odležati. Tisoč čajčkov in objemov kasneje si bo telo že opomoglo. Jaz sem prepričan, da moraš takrat, ko zboliš, čim več jesti, se gibati in prebiti na prostem. Da se utrdiš in da daš bolezni vedeti, da nima pri tebi kaj iskati.

Ko sva bila sama, sva vsak zase že poskrbela, pri otrocih je malo več usklajevanja. Ona na svoj način, jaz na svoj. Ona pokriva otroka z deko, jaz pa nergam, da bo treba malo na sprehod, zrak ti najbolj nuca. Zanimivo je to, da sta otroka nevede vsak izbrala tisti pristop, ki jima bolj sede. Višnja se stiska in upa na vse najbolje, Zarja pa ne more biti pri miru in med krehanjem vpije, da hoče ven na poganjalčka. Pa da vidiva, kdo bo manj bolan, grozeče svarim Tjašo.

Čeprav mislim, da sta ti popolni nasprotji »zdravljenja« dobri za naši mali. Ko je ena bolna, je druga polna energije in posledično pošilja to dobro energijo tudi v njeno smer. Ko sta obe zdravi, sta razigrani. Ko sta obe bolni, ena pleše in druga počiva. Vse je okej. Ljudje smo si različni.

Ko gre pa za nego otrok, se pa ne petljam. Tjaša mi na listek napiše, kaj naj kupim in to je to. Razlog za to je povsem očitem: na hitro pogledam, kako Tjaša skrbi zase in kako jaz in takoj vidim, da je bolje, da otroci prevzamejo njene navade. Če si postrižem nohte in umijem lase, je to zame že negovalni dan. Medtem ko se Višnja zna že pri svojih štirih letih nalipšati. Včasih hoče še mene, ampak na srečo sem danes še hitrejši od nje.

Radi imamo HiPPovo otroško kozmetiko. Poskusili smo jih že več pa nam ta najbolj paše. Smo eni tistih, ki takrat, ko najdemo nekaj, kar nam paše, tega ne menjamo. Sedaj se HiPP predstavlja z novo kozmetiko v obliki želve (krema za obraz in telo), mucke (otroška vlažilna krema v peni), hipota (otroška kopel, ki vodo obarva rahlo zeleno) in mroža (šampon in gel za umivanje). Če je otrokom simpatično na ogled, bodo to še toliko raje uporabljali.

Značilno za njihovo kozmetiko je, da je nežno odišavljena, a brez dišav, ki utegnejo povzročati alergije, njihovi izdelki pa so posebej razviti za občutljivo otroško kožo, ki jo zelo dobro prenaša. Zarja ima bolj občutljivo kožo, zato smo zelo pozorni na to, kaj ji nudimo. Ko pogledam nazaj, sem imel sam v rani mladosti podobne težave. Ampak takrat smo poznali samo milo in vodo in dobre želje in list trpotca.

Nikoli nisem na glas ponavljat tiste mantre, da se nasprotja privlačijo. Bolj verjamem v to, da so skrajnosti preveč ozkoglede in da je pač potrebno najti srednjo pot. Naj gre pri vzgoji, negi, ljubezni, odnosih. Naj gre pri odraslih ali otrocih.

Ampak dan se počasi daljša. Vedno manj sivega vidim čez okno. Vse viroze tega sveta se bodo za nekaj časa poslovile. In čeprav jim v mislih maham v slovo že od kar pomnim, jih tudi potrebujemo. Tako nas telo opomni, da si moramo včasih oddahniti. Da je povsem okej, če se kdaj ne počutimo okej. In da zato toliko bolj cenimo dni, ko smo vsi v odlični formi. Kar pa je vedno, ko smo zdravi in skupaj.

Objava je nastala v sodelovanju s HiPP Slovenija

5,068 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*