Rutina. Rutina vsepovsod.

Rutina. Rutina vsepovsod.

Pred kratkim sem razmišljam, koliko časa moški prihranimo s tem, ko ne damo toliko na svojo zunanjost kot naše lepše polovice. Nobenega make-upa, kremic, losjonov in podobnih mastnih zadevic, ki pa so bojda super blagodejna za kožo. Ko si povprečen moški umije lase in postriže nohte, ima vse to že za negovalni dan. Prijetno utrujen se uleže na kavč, zavedajoč se, da ima sedaj za dober teden mir. In tako na teden prihranimo lepo število ur, ki jih ponavadi nekoristno porabimo ali prelenarimo.

Lažje se lotim košenja trave kot osebnega negovanja. Morda pa se moški le ne znamo razvajati. Čeprav se mi zdi, da gre bolj zato, da smo preveč leni, da bi se pretirano ukvarjali s svojo zunanjostjo. Kar nam je dano, nam je dano, pika punto. Ženske pa so prave umetnice s čopičem v roki, svoj obraz pa uporabijo za platno. Nekatere iz tega naredijo umetnino, druge pa povsem ponesrečeno skrapucalo, odvisno od njihovega znanja, časa in potrpljenja.

Zadnjič na sprehodu mi je oko ujel prav poseben mladenič. Oblečen povsem v črno, bulerji, zakovice, pobrita oglava, verižice in uhani z morbidnim križem, celoten outfit brez pardona. Ko pa sem šel mimo njega, je bil ta isti možak tako nadišavljen, da bi mu to zavidala še najstnica iz srednje kozmetične šole. Moral sem trikrat globoko vdihniti, da so se moje nosnice spet navadile na sveži zrak. To mi nekako ni šlo skupaj. Badass look in prekomerna odišavljenost. Eno ali drugo, model, izberi že!

Ne le na času, močno prišparamo tudi na finančnem področju. Naslednjič ko ti bo draga očitala, koliko denarja zapraviš za pivo, ji bežno omeni, da se en šestorček skrije proti podpovprečni maskari. Ni je gostilne na tem svetu, kjer bi pustil več denarja, kot je izbranka tvojega srca v DM-u.

Z otroki spoznavam, kako pomembna jim je večerna rutina. Da otrok v miru povečerja, pogleda svojo risanko ali dve, se stušira, vzame mamici kremice in se skupaj mažeta in umijeta zobke. Če kaj od tega izostane, sploh noče zaspati! Jaz pa sprašujem samo, če je dovolj jedla, ker iskreno verjamem, da je hrana edini povod za srečnega in zaspanega otroka.

Seveda se modro ne vmešavam v njihovo večerno rutino. Ponavadi to uporabim za lastno prehranjevanje, kratkotrajen oddih ali moralno podporo. Vem le to, da ni vsaka krema dovolj dobra za naši punci.

Občutljiva otroška koža potrebuje še posebej blage izdelke za nego, le iz tistih sestavin, ki jih koža resnično potrebuje. Kozmetika za otroke mora biti brez snovi, ki potencialno povzročajo alergije ali škodljivih snovi, da tako ohranja naravno ravnovesje kože.  Tukaj se močno strinjam s Hipp filozofijo kozmetike, ki pravi »Tako malo, kot je le mogoče in tako veliko, kot je nujno potrebno«. Preprosta kmečka logika, ki drži kot pribito. Prav zaradi tega je HiPP Babysanft kozmetika pritegnila tudi mene, ki na nego gledam z zelo tradicionalnega moškega vidika.

Asortima izdelkov pokriva vse, kar rabi dojenček ali malček: negovalno kremo, negovalni losjon z mlekom, olje, zaščitno kremo za ritko, gel za prhanje, baby šampon, kopel za lahko noč in peno za umivanje. Še embalaža je tako privlačna, da se ji otroci ne morejo upreti. In če je bilo prej tako, da je Višnja »kradla« mamici kremice, je sedaj situacija obrnjena, ker se Tjaša zelo rada po tuširanju namaže z »Višnjinim« losjonom, zadnjič pa je ugotovila, da je olje super za odstranjevanje ličil in za namazat si noge po depilaciji. Ker ta kozmetika blagodejno vpliva na njuno kožo in je neverjetno vpojna, hočeta ta velki dve prepričati še mene, da jo občasno uporabim, ampak se temu upiram z vsemi štirimi. Povsem dovolj je, da one dišijo kot rožice, jaz stavim na naravni, moški vonj, karkoli že naj bi to bilo.

Tjaša mi pogosto pove, da si njen dedek ni nikoli umil zob, pa ni imel trohice kariesa v ustih v katerem koli obdobju svojega življenja, baraba. Jaz sem drgnil kot nor, pa sem vseeno reden obiskovalec zobozdravnika. S higieno je tako, da jo nekateri potrebujejo bolj, drugi manj. Lahko je kritičen le en del telesa ali njih več. Kdo bi vedel, kdo se spozna na vse to. Če kaj, me ob treh dekletih v hiši ne skrbi, da nam bo kdaj zmanjkalo kakšne kreme. Me pa zato že zdaj skrbi, da imamo premalo ogledal v hiši. Verjetno še ena kopalnica ne bo zadoščala …

 

Objava je nastala v sodelovanju s HiPP Slovenija

4,340 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*