Razigranost in sreča ujeta v objektiv

Razigranost in sreča ujeta v objektiv

Zadnje tedne pred predvidenim datumom, ko naj bi spoznali naš mali zaklad, se vse odvijajo pospešeno hitro. K sreči zdaj že lahko rečem, da imamo v večini vse pripravljeno, oblačila so oprana in zlikana, sobica je pripravljena, prav tako pleničke in kozmetika. Končno si lahko malce oddahnem in v miru čakam na dišečo štručko.

V vsem tem tempu priprav pa je bila še ena stvar, ki sem si jo resnično želela izpeljati, preden bi postala preveč okorna. Že v prvi nosečnosti sva se z Juretom odločila za nosečniško fotografiranje in čeprav smo takrat lovili zadnje tedne in sem bila že vsa zatečena, so mi čudovite fotografije, ki jih je naredila najina prijateljica, res v lep spomin.

Zato sem si tudi tokrat želela te izkušnje, morda še toliko bolj, ker sem se veselila, da bomo poleg vključili tudi Višnjo. Ker komaj čaka na sestrico in je resnično navdušena nad trebuščkom, saj ga ves čas poljublja in boža, sem vedela, da bodo fotografije res čudovite.

Tokrat sem imela v mislih, da moramo fotografiranje izpeljati že malce prej kot v prvi nosečnosti, vsaj kakšna dva mesece pred rokom, zato sva se z Matejo za fotografiranje dogovorili že v začetku poletja. Določili sva le okvirni termin, glede vsega ostalega pa je bila Mateja čisto prilagodljiva.

Tako smo se kakšen teden pred fotografiranjem dogovarjali še glede lokacije. Mateja je res fajn punca in je prav dobro prenašala našo neodločnost oz. nam je kar hitro prepustila prosto pot. Z Juretom sva oba precej patriotsko navezana na Novo mesto, zato sva si želeda, da bi se fotografiranje odvijalo nekje v domačem okolju. Na koncu sva se odločila za vrtove novomeškega gradu Grm in mislim, da je bila odločitev prava.

Sicer nisem ravno privrženka pozerskega fotografiranja v pocukranih nosečniških oblekah, prav zaradi teh se mi zdi, da so na koncu lahko vse fotografije iste in zasenčijo tisto naravno in pristno lepoto nosečnice, vendar me je Mateja vseeno prepričala, da prinese kakšno obleko s sabo in res sem vesela, da me je, saj so na fotografijah izpadle čudovito.

Vzdušje je bilo že od vsega začetka fotografiranja čisto sproščeno in razigrano. Mateja je s sabo pripeljala tudi hčerkico Saro, ki je še dodatno poskrbela za animacijo naše Višnje. Sicer pa moja Višnja in Jure nikoli nimata težav s sproščenostjo in razigranostjo, prej obratno če vprašate mene :), tako da smo bili na fotografiranju lahko točno taki kot smo. Tudi roji komarjev, ki so nas oblegali ob grajskem ribniku, niso pokvarili vzdušja 🙂

Nastale so čudovite fotografije, na katerih je lepo ujeta pristna energija naše družine in komaj čakam, da bodo krasile stene našega doma.

Foto: Mateja Tamše – Mami na kvadrat in pol

12,457 total views, 2 views today

2 Comments

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*