Vsak dan nekaj novega

Vsak dan nekaj novega

Zdi se mi, da so stvari trenutno kar lepo na mestu. Če bi verjel v lagodno življenje, bi najbrž še najprej vztrajal na tem valu cone udobja. Tako pa sem se odločil za nekaj drastičnih sprememb. Zakaj, čemu, te zanima in povsem razumem tvoje dvome. Ampak pravega odgovora ne poznam. Pač sem odločen, da je še prezgodaj, da bi se povsem ustavil. Brcaš, dokler lahko, mislim da znam le tako.

Veliko razmišljam o tem, kako je bilo. Kako neverjetno hitro vse mine in kako hitro vse zbledi. Občutek imam, da sem bil še pred nekaj leti povsem druga oseba, čeprav sem imel že vse nastavke tega, kar sem postal. Ne verjamem, da se bom prepoznal čez nekaj let. Moje bistvo je v tem, da se vseskozi spreminja.

Pred leti sem se zavestno odločil, da bom poskusil čim več pisati o lepih rečeh. To je hudičevo težko, še posebej zato, ker pozitivne stvari pri bralcih v večini ne palijo. Spregledajo jih kot prijeten piš vetra na pozen avgustovski večer. Zato sem si predstavil novo računico – vsak lajk dobrega, kar nekdo napiše, je vreden treh lajkov bentenja in jamranja. Tako sem ugotovil, da mi gre kar dobro. Alo, bre, ne udrihaš ti po tej tipkovnici kar taku!

Nedolgo tega sem se pogovarjal z znanko, someščanko, ki nikakor ni mogla razumeti, zakaj sem tako zaljubljen v moje Novo mesto in nikoli nisem niti pomislil na to, da bi se preselil kam drugam. Ampak vedno sem bil lokalpatriot. Vedno sem častil domače, tudi ko nisem imel razloga za to. Vedno sem hotel domače, ker me je sooblikovalo.

In podpiram domače. Neverjetno vesel in ponosen sem, ko lahko predstavim naslednjo uspešno novomeško zgodbo. Tokrat je to Hemptouch, mlado dolenjsko podjetje, ki z inovativno konopljino kozmetiko osvaja svet. Med drugim uspešno rešujejo kožne težave tudi na Japonskem. Si lahko predstavljaš, da se kot bivši Gimnazijec in FDV-jevec še nikoli prej v življenju nisem bližje spoznal s konopljo? Čeprav to že skoraj meji na znanstveno fantastiko, moram omeniti tudi dejstvo, da še nikoli nisem poskusil kave ali cigareta. Preprosto zato, ker nisem čutil potrebe po tem.

Konoplja je dragocena rastlina, ki ima izjemne negovalne, blažilne in protivnetne lastnosti, ki poskrbijo, da je naša koža zdrava in zadovoljna. V zgodnjih srednjih letih moram že paziti na to, kaj dajem nase. Imam sila občutljivo lasišče, ki me pogosto srbi. Ko me je zadnjič farmacevtka v lekarni vprašala, kakšne lase imam, sem ji odgovoril, da so za en drek. Ampak konopljin šampon mi paše. Tudi ko porabim tega, ki sem ga dobil, si kupim novega, garant. Tjaša pa prisega na konopljino mazilo za lajšanje kožnih težav. Pravi, da pomiri in nahrani njeno kožo. Kar je za nosečnico, ki ima vsak sleherni trenutek v dnevu nov izpuščaj, precej pomembna reč. Mazilo za lajšanje kožnih težav pride prav tudi za nego mojih tetovaž (ko za njih zapraviš nekaj tisočakov, si trdno odločen, da tudi skrbiš za njih) ter predstavlja odlično nego nosečniškega trebuščka.

Veliko razmišljam tudi o tem, kam so izginili vsi tisti ljudje, brez katerih si pred leti nisem znal predstavljati življenja, sedaj pa so le še bežen spomin na neke druge dni. Po eni strani jih pogrešam, vse občutke in zgodbe, ki so jih ustvarili in pustili v meni, spet po drugi pa moje življenje nikoli ni bilo tako polno, kot je to danes.

Tako sem prišel do spoznanja, da je vsak človek v določenem trenutku tvojega življenja tam z razlogom. Nekateri te nekaj naučijo, drugi razočarajo, tretji zapustijo, a vsak pusti nov delček v mozaiku, ki si ti. Zato je življenje, polno obžalovanj, nevredno živeti. Vsak dan je nova priložnost, da vanj vstopi nova čudovita oseba. Če imaš največjo srečo, lahko tako osebo celo soustvariš. Vsak dan predstavlja nov izziv. Jaz sem recimo pri triintridesetih prvič poskusil konopljo. Kave in čikca pa zagotovo ne bom. Za kaj takega sem pa res preveč trmast.

 

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Hemptouch

7,196 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*