Pogum velja, a ne?

Pogum velja, a ne?

Morda je še najboljša stvar pri vsem tem mojem pisanju, beleženju misli in predstavljanju idej ta, da spoznavam izredno zanimive ljudi in njihove še bolj zanimive zgodbe. Na nek način imam izreden privilegij, ker spoznavam tudi ozadje nekaterih zgodb. Kot je recimo zgodba Katje in Boštjana. Dokaj pozno sta dobila svojo prvega otroka, malo čebelico Alino, okoli katere se je hitro začel vrteti njun svet. In ker sta želela nekaj novega in ker verjetno ne znata drugače, kot da se v nekaj podata na vrat na nos, sta se odločila, da v starem mestnem jedru Ljubljane odpreta butično trgovinico z legendarnimi nemškimi pliškoti in oblačili.

Da presekaš rutino, je potreben resničen pogum. Da se v nekaj poženeš z vsem srcem in energijo, ki ju premoreš, čeprav ne veš, ali bo zgodba uspela, še toliko bolj.

Blagovna znamka Steiff, ena najbolj prepoznavnih in kvalitetnih otroških znamk na svetu, je tako dobila svoje mesto tudi pri nas. To so tisti legendarni pliškoti, ki so vsi sešiti ročno in imajo gumbek v ušesu. Prav tisti, ki jih vidiš v vsaki nemški trgovinici in zaradi katerih so se naše babice v času socializma peljale v Salzburg ali München, da so jih kupile svojim vnukinjam in vnučkom. In sedaj izdelujejo še cunjice, ki jih odlikujejo enaki atributi.

Torej nadaljujem s sila prijetno nalogo in vam lahko povem, da je od začetka decembra v samem centru Ljubljane čudovita butična prodajalna Steiff. Z leti sem se naučil, da mi je kvaliteta najpomembnejša, četudi je vredna kakšen evro več. Ker potem zdrži nekaj let dlje.

Srce blagovne znamke Steiff zagotovo predstavljajo ročno izdelane plišaste igrače, ki so narejene iz otroku prijaznih materialov in so vse izdelane po najzahtevnejših standardih podjetja Steiff. Vse to v higienični proizvodnji ter pod budnim očesom neodvisne kontrole »Steiff purity law« in brez prekinitve od leta 1880 dalje. Vse igrače so rojene v nemškem kraju Giengen v Nemčiji. Skoraj enako čudovite so njihove cunjice, kar lahko potrdim iz prve roke, saj Višnja svojega roza flisa z medvedkom skoraj noče več sleči.

Dovolj o njih, sedaj ste si že ustvarili sliko v glavi in na vas je, da si to čudo od štacunce ogledate v živo. Bolj vesel sem za malo družinico, ki stoji za trgovino, ki je našla družinsko srečo in je pripravljena slediti svojim sanjam, četudi včasih izgledajo nedosegljive.

Moj svet je bil vedno poln sanjačev. Racionalni ljudje so nekoliko preveč predvidljivi za moj okus. Kot pri otrocih, nikoli ne veš, kaj te bo čakalo jutri. Lahko se zbudijo z levo nogo in jih bodo v vsega dvajsetih minutah zmotile naslednje reči: soljena jajčka na oko, nesoljena umešana jajčka, prevelika žlica, umazane vilice, pult, pes pod pultom, slinček, ki ni na vrvico, ampak se zapne z gumbkom, očka, mamica, poštar in konec risanke. Da ne omenim, da se v teh hektičnih minutah zgodi nekaj, kar človeka lahko resnično spravi v slabo voljo, kot recimo buška sredi čela.

Vedno se lažje poistovetim z zgodbo kot izdelkom. Sanje so negotove, pogosto neuresničljive. Sanjači smo zaničevani s strani vseh tistih, ki življenje doživljajo drugače. V mojih željah se je oblikoval svet, kjer vsak dela le tisto, kar mu je všeč, četudi to pomeni, da pogosto ubere drugačno pot od tiste, ki mu jo večina svetuje. Ampak to, da ne verjamem ljudem, ki so polni nasvetov, tudi že veste. Učim se le na lastnih napakah. Stay hungry, stay foolish.

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Steiff Slovenija

 

8,542 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*