DIY: Adventni venček

DIY: Adventni venček

Bliža se prva adventna nedelja in letos sem se ustvarjanja venčkov in priprav na veseli december lotila že zelo zgodaj. Ne vem, zakaj je bilo tako, morda zaradi Višnje, ki zelo uživa v ustvarjanju in tako tudi mene spodbudi, da se večkrat lotim kakšnega novega projekta. Venčke zelo rada ustvarjam sama, ker mi je všeč, da so narejeni iz naravnih materialov in niso preveč nakičeni z vso plastiko. Seveda včasih ne gre drugače in si privoščim tudi kakšnega kupljenega. Nazadnje sem pred dvema letoma kupovanje venčka prepustila celo Juretu in moram priznati, da je izbral čudovitega, kljub temu da mu nisem dala nobenih natančnejših usmeritev, kakšen bi moral biti 🙂

Kot sem že omenila, pa sem se letos ustvarjanja lotila kar sama oz. z Višnjo in skupaj sva izdelali tri različne venčke. Dva za na mizo in enega za na vrata. Kakšne venčke sva izdelali in kako sva se lotili izdelovanja si lahko pogledate na spodnjih fotografijah.

Venček za na vrata:

Najlepši venčki na vratih so mi še vedno tisti, ki so odeti v bujno zelenje zimzelenih rastlin in dekorirani z rdečimi dodatki. Taki venčki me popeljejo nazaj v otroštvo, ko sem skupaj s svojimi starši izdelovala jaslice in okraševala naravno zeleno smrekico, ki so jo vedno krasili rdeči okraski. Zato sva z Višnjo letos nabrali zelene vejice jelke, nekaj storžev in vejice božičnega drevesca, ter vse skupaj pritrdili na osnovo za venček. Dodali sva le še rdečo pentljo in venček je bil narejen.

Venčka za na mizo:

Prvi venček, ki ga imam sicer že nekaj let in sem ga letos zopet malce obnovila in priredila, je venček iz gumbov. Tega venčka se preprosto ne naveličam, ker mi je tako poseben in ljubek. Narediti ga je preprosto, le veliko zalogo gumbov potrebuješ in potrpljenje, da jih čim več prilepiš na osnovo za venček. Jaz sem uporabila slamnato osnovo, ko je bila v celoti oblepljena z gumbi, pa sem dodala le še čajne svečke in dve pentlji, zopet v rdečih odtenkih.

Za tiste, ki imate pomanjkanje časa in bi radi pripravili adventno okrasitev v nekaj minutah, pa priporočam izdelavo zadnjega adventnega venčka. Vse, kar potrebujete, so lepe adventne sveče in pladenj, na katerega jih boste postavili. Preden sveče postavite na pladenj, ga lahko posujete z bleščicami za še večji praznični učinek.

Upam, da vam bodo predlogi v pomoč pri izdelavi in izbiri vašega adventnega venčka.

 

8,151 total views, 3 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*