Višnjino kritično oko: mehka knjigica

Višnjino kritično oko: mehka knjigica

Eden mojih najljubših kotičkov v naši hišici je tam, kjer je tista velika omara pisanih knjig. Že ko sem bila čisto majhna – se pravi že pred tremi, štirimi meseci -, sem ropotala toliko časa, dokler me nista držala pred omaro in sem vlekla ven tiste, ki so mi v danem trenutku padle v oči. Očka je vedno rad glasno razlagal vsem, ki so ga bili pripravljeni poslušati, da morda nima veliko denarja, ima pa veliko knjig. Da morda res vozi Hyundaija letnik ’99, ampak ima pa celotno zbirko Umberta Eca (Večna mu slava!).

V takem ambientu sta me vzgajala. Televizije mi ne pustita gledati, čeprav sem vedno tiho kot miška, ko jo prižgeta. Potem me morata pač zamotiti z zgodbicami. Očka zraven spušča sila zabavne zvoke, jaz ga oponašam, mamica pa se drži za glavo. Ampak očka pravi, da tako to mora biti, in naj se nič ne sekiram.

Lahko si torej predstavljaš moje navdušenje, ko sem dobila čisto svojo mehko knjigo, živali na kmetiji. Lepše stvari ni. Popeljala te bom od prve do zadnje strani.

Na naslovnici je možakar z vilami, v ozadju traktor, gledajo pa me kravica, pes in mačka. Na prvi strani je ta isti možak in njegov sin na jablani, hehe. Na naslednji strani pa sta kuža in v utici mali kuža, ki ga lahko potegneš ven in ga daš v usta. Super zadeva. Potem sta kravica in teliček, tudi slednji se odlepi in grizlja, potem sta veliki in mali pujs, nato kokoška in picek, ki se skriva v kurniku, velika in mala ovčka (tokrat se odlepi kar ta velika), do konca sledijo še koze, konja, muci in zajčka. Preprosto čudovito.

Ko je bila zadnjič pri nas na obisku moja dveletna prijateljica, se je preprosto zaljubila v mojo mehko knjigico. Sploh je ni hotela dati iz rok, alo! Kot da ne ve, da sem trenutno v obdobju, ko sila težko delim stvari. Morda bo v prihodnosti kaj drugače, čeprav o tem močno dvomim.

Torej ne samo, da imam pri svojih nedopolnjenih sedmih mesecih že čisto svoj blog, ampak tudi že redno berem. Včasih sploh ne vem, česa se bom še naučila v letih, ki so pred mano. Čeprav bom morala dočakati približno 300 let, da bom prebrala vse te knjige, ki jih imamo doma.

Veš kaj je najboljša stvar pri knjigi? Da jo lahko prebereš ničkolikokrat in vedno prebereš nekaj novega. Mehko knjigo lahko ob tem pa še grizljaš.

 

6,521 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*