Tjašina zgodba

Tjašina zgodba

Ko opazujem te nekoliko starejše ženske, kmalu ugotovim, da njihov partnerski odnos ni neki za prehvalit. Pride celo tako daleč, da moški zbolijo takrat, ko se ženske nekoliko slabše počutijo, resnična zgodba. Če žensko boli trebuh, ima moški nemogoč glavobol. Če se naročiš pri zdravniku, bo on že sedel v čakalnici, ker hoče biti pred tabo na vrsti. Ampak saj smo vajene trpeti in potrpeti, kaj pa čmo.

Torej nam ne preostane drugega, kot da čim več doživimo čim prej. Jaz mojemu ne priznam preveč dobrega, ker bo sicer mislil, da je božji dar na zemlji. Ampak vsakih nekaj mesecev popoka vse tri in gremo v terme. Tokrat v Terme Ptuj. To v praksi pomeni, da tri dni ne bom pospravljala ali kuhala in to je samo po sebi praznik za vsako žensko.

Prvo, kar opazim, kadarkoli stopim v kakšen nov prostor, je čistoča. Sem sila preprosta oseba – če je prostor čist, sem srečna, če je umazan, pa nisem. In tukaj je bilo vse super čisto. Z Višnjo sva si hitro prisvojili zakonsko posteljo, očkatu pa je pripadel raztegljiv kavč. Nekaj je jamral, da ni dovolj velik ali da ima težave s križem, pa sem to kar preslišala. Kot da ni tega jamranja že doma dovolj. Na dan spregovori vsega skupaj osem besed, šest od tega jih porabi zato, da pove, kako hudo mu je.

Odpravimo se na bazen, ker Višnja v vodi vedno bolj uživa. Kupila sem ji nove kopalke in plavalni plašč, tako da je pripravljena na vse. Skupaj sediva v nizki vodi otroškega bazena, medtem ko morska pošast (beri: očka) plava okoli naju in pljuva vodo. To sila zrelo dejanje seveda kmalu prevzame tudi mala, tako da imam še več dela z njo. Najpogosteje imam občutek, da imam že dva otroka.

Naslednji dan sem imela naravni lifting obraza Med Visage. Sporočilo na ogledalu mi je sporočalo, da me bo pomlajšal za osemnajst let, vendar nisem imela želje, da bi imela spet aknasto kožo pozne osnovnošolke. Še vedno imam nekoliko občutljivo kožo, pa mi je Med Visage prav dobro sedel. Vprašal sem Jureta, če se pozna kaj razlike, pa ni imel pojma, o čem govorim. Vprašal me je, kdaj bo kosilo. Hja …

Z Višnjo smo si odpočili, ker se je na bazenu tako utrudila, da sva imeli še vsak dan triurni popoldanski spanec. Tako naj bi izgledal pravi oddih. V savno mi sicer tokrat ni uspelo iti, sem šla pa zato na pijačo z babnicami v avlo hotela, kjer je bila živa muzika. Imela sem občutek, kot da se je res vse poklopilo na pravi način. Jure je imel ta čas ravno neko bojda zanimivo fuzbal tekmo, kar pomeni, da je lahko merkal Višnjo.

Trije topli obroki na dan so bili ravno tisto, kar je mala potrebovala. In tukaj je bil poudarek na zdravi hrani, ne pa na količini. Za kosilo so imeli pripravljene tudi slastne in zdrave obroke za otroke (uuu, rima).

Glede na to, da je bila poanta obiska ptujskih term v tem, da napolnimo baterije, je dvema tretjinama družine to več kot uspelo. Jure je šel seveda spat isto minuto, ko smo se pripeljali domov, ampak to je bilo kar nekoliko pričakovano. Ko sem bila majhna, smo s starši veliko hodili v toplice. Na srečo to počnemo tudi sedaj. Eden redkih trenutkov, ko lahko dejansko za nekaj časa odklopim svojo glavo, čeprav je Višnja še vedno tako majhna, da jo je treba povsod loviti. Ampak to nalogo vedno lažje prepuščam svoji kosmati polovici. Pa saj otrok ni nastal brez njegove pomoči, kaj ne?

 

22,748 total views, 2 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*