Lahkih nog naokrog

Lahkih nog naokrog

Sploh nisem vedel, kako močno sem to pogrešal. Če pomislim za kakšno desetletje nazaj, sem se odločil za psa tudi zato, da bom imel kompanjona na dolgih vsakodnevnih sprehodih. Če hodiš pogosto sam, te začnejo ljudje, ki jih redno srečuješ, kar nekoliko postrani gledati. Ampak vozičkanje sem res pogrešal. Dejstvo, da napakiram otroka in greva. Samo midva, ko imam prepotreben čas za tuhtanje o tem in onem, ko nimava cilja, ampak samo greva, dokler imava voljo in moč.

Vedno sem se rad sprehajal. To me je hkrati pomirjalo in polnilo z novo energijo. Poznam vse kotičke našega mesta, ker sem vse prehodil. Skrite in obljudene, priljubljene dragulje in zavržene predele. Sprehajam se v vseh vremenskih pogojih, tudi če pada dež ali sneg. Šetnja v takem vremenu je nekaj posebnega, ker si na prostem, ne glede na vse.

Ko dobiš otroka, se ti življenje razumljivo povsem spremeni. Kljub temu je izrednega pomena, da ne izdaš tistega v sebi, kar ti je najbolj pomembno. Imel si življenje tudi pred otrokom. Imel si stvari, ki so ti pomenile največ in ki so te na nek način osmišljale. Pomembno je, da jih nikoli ne pozabiš.

Višnjo sem veliko prevozičkal, vsaj do takrat, ko je sodelovala. Kmalu je namreč želela le mamino zizko ali domačo posteljo. Zato sem moral vse nekoliko prilagoditi. Nisem vedel, kako bo z Zarjo, ampak ker je prava zaspanka, jo ponavadi brez težav spravimo v voziček in voila! na pot.

Za Višnjo smo izbrali voziček Uppababy Vista 2015 in smo bili z njim zelo zadovoljni. Tjaša predvsem zaradi velike košare, ki ji je omogočala, da je vanjo spravila čudo in pol, jaz pa zaradi velikih koles, ki so se odlično izkazale na vseh površinah. Kajti ne hodimo samo po asfaltu, ampak kot ponosni prebivalci podeželske občine, tudi po razgibanih ruralnih površinah.

Tri leta kasneje smo se zopet odločili za Visto, le da za najnovejši model. Vista 2018 je vsekakor izboljšana verzija Viste 2015, saj je nov model za približno 1 kg lažji, kolesa so še vedno polnjena s polipropilenom, vendar je v njih integriraran zračni čep, ki naredi vožnjo še bolj udobno, novi model je tudi približno 4 centimetre ožji, dodatna UV zaščita pri košari in športnem sedežu je pri modelu 2018 iz novega materiala in voziček je v novih, bolj modnih in trendi barvah.

Pri nas je tako – ko najdemo firmo, s katero smo zadovoljni, je ne menjamo. Tako je tudi pri vozičku. Še posebej ker gre za dejavnost, ki je meni zelo pomembna. Le redke stvari mi veliko pomenijo, za tiste, ki pa mi, sem se pa pripravljen boriti. Ker sprehajanje povezujem z notranjo srečo in fizično dejavnostjo na prostem, je to prelep boj.

Danes sem Zarjo peljal na daljši sprehod. Štartala sva okoli četrte ure popoldne, vendar ker je na sporedu ta prekleti temačni november, je bila samo uro kasneje že čista tema. In sem šel na bližnji štadion, kjer sem preživel večino svojih mladostniških let. In tam je bil fant, v kratkih rokavih pri treh stopinjah, ki je zabijal na star, nizek in zjahan koš, na katerem je s sprejem napisano Only for dunking. Na tekaški progi je v temi sopihal drug fant. Na bližnji klopci sta se dva najstnika stiskala. In kar nekoliko s ponosom sem pomislil, da sem bil v določenih obdobjih življenja vse to tudi jaz. Sedaj sem očka dveh super punc. Kako hitro se življenje povsem spremeni.

Vendar nikoli nisem pozabil na to, kar sem. Še vedno imam rad stvari, ki so bile najpomembnejše zame pred desetletjem ali dvema. Samo da imam danes najbolj rad ljudi. Tiste tri moje punce, ki so me vedno najbolj vesele.

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem MiniMe

5,914 total views, 2 views today

One Comment

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*