Moški, ujet v ženskem svetu

Moški, ujet v ženskem svetu

Imam sladko ritko, kaj ne? S temi besedami me je ogovorila Višnja, ko sem jo pomagal obleči. Seveda mi je bila ta izjava sporna na vsaj dvanajst načinov, ampak njena iskrena glavica na srečo še ne razmišlja v tej smeri. Seveda je to nekje slišala, sama že ni vstavila pridevnik sladka pred ritko. Deduktivno sem razčlenil, kdo bi jo lahko »hranil« s takimi mislimi. Ampak ker me obkrožajo same babnice, bi še Hercule Poirot težko z gotovostjo izluščil le eno.

Seveda sem takoj pomislil, da kakšen fant verjetno tega nikoli ni slišal in posledično ponovil. Morda si to kvečjemu dopoveduje Damjan Murko, ampak on res ni reprezentativni predstavnik moškega spola in sem ga takoj odmislil. Saj bodo kmalu prazniki in bo imel človek dovolj dela s svojim koledarjem. Zadnjič sem Višnji spet vrtel 2Paca, pa je začela plesati balet. Tudi to mi je bilo nemalo sumljivo.

Saj se kar privajam na življenje športnih nedrčkov, muffinov z drobtinicami, milijona kozmetike in zavrženih vložkov. Žoge sem pospravil na podstrešje, športne kanale sem na televiziji premaknil za glasbene in Fashion TV. To je naravni potek stvari, zakaj bi se mu upiral?

Medtem ko Višnja spi, ima Zarja spet svoj večerni ritual kričanja in nestrinjanja s svetom nasploh. Čez dan spi, ponoči kriči. Veliko bolje kot pa če bi vpila na nas cel dan, se mi zdi. Morda pa bo ona bolj pobalinska. Tudi jaz sem bolj nočna ptica. Morda bo z mano gledala basket. Zakaj bi sprejel karte, ki so mi ponujene, če jih pa lahko še enkrat premešam? Pa sem se demantiral le odstavek kasneje.

Nikoli nisem razumel, da ima nekdo takšno kožo kot je dojenčkova ritka. Rit je rit, ne glede na to, kdo je njen lastnik. Ampak pri dojenčkovih ritkah je zelo pomembna higiena. Sedaj preskušamo novo otroško negovalo kremo Babygal. Ta vitaminska krema je primerna za vsakodnevno nego in zaščito nežne otroške kože. Kožo ščiti in pomirja ter preprečuje vnetja in izpuščaje. Izdelana je iz surovin naravnega izvora in vsebuje hipoalergenski lanolin, uporablja pa se lahko tudi za nego in zaščito suhe in občutljive kože pri odraslih. Ali to pomeni, da je lahko odrasla ritka takšna kot dojenčkova?

Higiena pri dekletih vseh starosti je precej drugačna kot pri moških, do tega spoznanja sem že prišel. Jaz sem ponosen nase že takrat, ko si umijem lase in zobe. Če se to zgodi skoraj hkrati, se zadovoljno uležem in nasmehnem svoji trenutni urejenosti. Ker vem, da je ravno to. Le trenutna. Damice so nekaj povsem drugega. Višnjin najljubši nov predmet je bleščeč lipgloss, ki ga lahko uporabi le enkrat dnevno. Pa se takrat tako razmaže, da izgleda kot 130 kilski moški, ki je pravkar pojedel sedem kolbic zapored.

Ko to pišem, gledam basket na TV. To so trenutki le zame. Če bi bil pri močeh, bi šel še do hladilnika po pivo, ampak sem preveč utrujen. Kdor pozna le spomladansko utrujenost, bi mu rad prestavil še utrujenost zaradi dojenčka. Ko nisi prepričan, ali še dihaš Mali ne, kateri organ je kje in zakaj te okončine vseh vrst in oblik ne ubogajo več.

Počasi ugotavljam, da je to moje poslanstvo. Da sem moški, ujet v ženskem svetu, pa se ne nikoli ne predam. Da negujem in ohranjam vse kosmato, kar premorem, da me ne bo katera med spanjem, ko ne bom pozoren, podepilirala kot piščančka. S petelinjim vzklikom naprej!

 

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem CBS, d.o.o.

4,776 total views, 3 views today

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*