Nismo vse supermame

Nismo vse supermame

Dobro leto je že minilo, kar sem se Juretu priključila pri soustvarjanju bloga. Še zdaj se spomnim, kako navdušena sem bila nad idejo, da se bom tudi sama lahko preizkusila kot blogerka in da bom lahko svoje ideje in pogled na svet delila z Juretovimi bralci. V tistem času sem bila že več kot leto in pol doma z Višnjo, tako da mi je prav prijala neka sprememba v vsakdanu. Poleg tega sem redno spremljala kar nekaj tujih in domačih profilov mamic, ki so delčke življenja delile s svojimi sledilci in prav vse te mamice so mi čez čas, ko sem jih spremljala, zelo prirasle k srcu, z njimi in njihovimi vsakodnevnimi pripetljaji sem se brez težav poistovetila, ter v marsikaterem zapisu našla tolažbo ali dober nasvet. Zato me je sama misel o bloganju še bolj pritegnila, zdelo se mi je, da tudi jaz pašem v ta svet, da imam veliko zanimivih in uporabnih stvari za povedati in pokazati.

Ko sem začela pisati, sem bila popolnoma sproščena in neobremenjena. Pisala sem o naši družini, malce o modi, o ustvarjanju, predvsem pa sem pisala iz srca in po trenutnem navdihu. V tistem času sem se priključila tudi skupini mamic, ki so prav tako ustvarjale bloge in se povezale pod skupnim imenom Mamiblogerke. To so bile in so še danes same krasne ženske, za katere sem prav vesela, da sem jih lahko tudi osebno spoznala in z nekaterimi spletla tudi nova prijateljstva. Pripadnost  skupini mi je dala le še več zagona za nadaljnje ustvarjanje.

V glavi sem že sestavljala plan, kako temeljito se bom posvetila blogu, ko bo šla Višnja v vrtec, imela sem kopico idej in ciljev. Pa me je hitro zadela realnost. Višnja je iz vrtca nosila virozo za virozo, jaz sem pričela v tistem času tudi delati, dnevi in tedni so minevali, moje ideje in cilji o blogu pa so ostali nekje v ozadju. V tem dobrem letu pa je na blogerski sceni prišlo tudi do drugih sprememb. Vse skupaj se je pričelo odvijati neverjetno hitro, mamiblogi so vzcveteli, Facebook je postal prenasičen s starševskimi nasveti in vsebino, Instagram so polnile popolne fotografije čudovitih in vedno urejenih mamic z nasmejanimi in stilsko dovršenimi otročički, vse skupaj pa je pričelo izgubljati svojo pristnost.

Ko sem ponovno zanosila in bila zaradi slabosti tri mesece odklopljena od sveta, sem resnično razmišljala, da bi z bloganjem zaključila. Zdelo se mi je, da s svojimi nosečniškimi težavami, utrujenostjo, neurejenostjo in tečnobo ne spadam več v ta svet. Prvič v življenju sem se ob spremljanju objav ostalih mamic na spletu počutila slabo, imela slabo vest in postala zavistna. Zavidala sem jim urejenost, občutek za modo, pospravljeno stanovanje, čudovite ideje za ustvarjanje, predvsem pa sem jim zavidala moč, da kljub družini in skrbem, ki jih zagotovo prav tako imajo, zmorejo vse to in še več. In ta občutek zavisti me je resnično potrl. Ker sem vedela, da ne tiči težava v navidezno popolnem mami svetu, ki nam ga podaja Instagram in Facebook, ampak tiči težava v meni. Sama namreč verjamem, da vpliv okolice zamaje človekov mir in dušo šele takrat, ko sam s seboj ni zadovoljen.

V petek smo s skupinico mamiblogerk praznovale prvi rojstni dan, dobile smo se skupaj in praznovanje je bilo bolj podobno sestankovanju. Nekatera dekleta, ki sestavljajo to skupino, so resnično neverjetna. Jaz jim pravim kar super ženske in dogodek bi mi lahko kaj hitro pobral še tiste zadnje kančke želje, da pri vsem skupaj vztrajam. Pa mi jih ni. Ravno obratno. Ugotovila sem, da sama pač nisem super ženska, da sem bolj počasne in ležerne narave, nimam rada stresa in hitrega tempa in nimam visokoletečih ambicij. Vendar kljub temu, da mi na koncu dneva ne uspe posneti popolne IG fotografije, posneti zabavnega in poučnega storyja, kljub temu da nisem vedno kot iz škatlice in zvečer prepogosto zaspim z Višnjo, namesto da bi si oprala lase in napisala blog objavo, sem še vedno dobra, lepa in vredna ženska, ki pa je zagotovo najboljša mamica svoji hčerki in najboljša žena svojemu možu (Jure se strinja ;)) In taka kot sem, sem srečna.

Zato bom še naprej pisala in ustvarjala in morda bo kakšna moja objava zanimiva tudi drugim in jo bodo z zanimanjem prebrali. Če pa ne bo, pa tudi ne bo nič narobe. Jaz bom v sebi ostala pristna in verjamem, da je to glavni ključ do lastnega zadovoljstva in tudi do srca bralcev.

 

13,034 total views, 2 views today

3 Comments

  • Mislim, da si super ženska in super mama.
    Ker na koncu dneva po mojem mnenju veliko več vreden skupen trenutek v družini (pa naj bo še tako zaspan;) kot ena kao popolna fb/ig fotka😇

  • Mislim, da se vsak od nas zaveda, kako daleč od resničnosti so objave na različnih omrežjih. Vendar se vsak od nas na nek način malo naslaja nad popolnimi fotkami/zapisi. Pa naj gre za kraje, lokale s popolno postavitvijo bruncha na mizi, outfiti (ki jih sama sicer nikoli ne bi nosila) ali čim podobnim. Predvsem na IGju človeka hitro zanese.
    Sama sicer poskušam realno gledati na vse objave, vendar sem velikokrat bila na istem, kot si zapisala. Malo me je pa le kljuvalo, da moj svet ni tako urejen in popoln. Ter avanturističen.
    Dokler par mesecev nazaj nisem postala novopečena mama. In takrat me je zadelo… vse tiste prekrasne sobice, pa oblekice, pa mamice z mejkapom in vse ostalo, kar lahko občudujemo…. Kako daleč je vse to od resnice. Kajti jaz svoje male trenutne ne morem slikati, da ne bi bila poslinjena čez in čez. Težko sploh naredim fotko, ki ni zamegljena zaradi njenega zamahovanja 🙂
    Sicer vsak dela stvari po svoje, ampak jaz veliko raje čas preživljam z otrokom, kot pa da najprej pospravljam stanovanje, jo preoblačim v (pre)draga oblačilca in nato zgubljam čas za popolno fotko. Ni vredno. Slike so spomini, ne pa opomin na čas, ki je bil izgubljen 🙂

  • Spremljam točno 3 bloge/vloge. Vašega, Coolfotrovega in Tino in njene fante. Vse 3 zaradi popolnoma istega razloga: ker ste pristni, realni, srčni in zato, ker mi ne zbujate slabe vesti. 🙂 Bodite takšni še naprej! <3

Komentiraj

Tvoj e-naslov ne bo viden.

Lahko uporabi naslednje HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*